Vuorikristalli, vuorikide

VUORIKRISTALLI – MESTARIPARANTAJA

Vuorikristalli on kirkas, usein jopa läpinäkyvä kivi. Se sopii lähes kaikille, sillä sen ainutlaatuinen energia värähtelee juuri sillä energiatasolla, mikä on kenellekin parasta. Energioiltaan se on voimakas parantaja, joka auttaa erityisesti negatiivisuuden karkoittamisessa. Vuorikristalli on kruunuchakran kivi ja se auttaa ja nopeuttaa henkistä kasvua. 

HISTORIA

Vuorikristallin historia ulottuu kauas menneisyyteen. Jo mesoliittisen kivikauden (n. 8000-4500 eaa.) ihminen tunsi vuorikiteen.

Antiikin aikana uskottiin, että vuorikristalli on elävä kivi, joka hengittää kerran sadassa vuodessa. Vuorikristallien uskottiin olevan jumalallisen jälleensyntymiä.

Vuorikristallin nimi tulee puolestaan kreikan kielen sanasta “krystallos”, mikä tarkoittaa jäätä. Vuorikristallin uskottiin olevan vettä, joka oli jäätynyt niin kovaksi, ettei se voinut koskaan sulaa. Antiikin roomassa Alpeilta tuotu vuorikristalli tunnettiinkin nimityksellä “kivettynyt jää”.

Legendan mukaan vuorikristallia käytettiin Atlantiksessa ja Lemuriassa aurinkoenergian keräämiseksi. Muissa kulttuureissa se yhdistettiin erityisesti parantamiseen.

Antiikin aikana puhdas kristalli asetettiin haavan, palovamman tai muun pienen vamman päälle, jolloin sen uskottiin nopeuttavan paranemista ja vähentävän kipua. Samaa tapaa käytettiin Tiibetissä.

Vanhassa kulttuurissa uskottiin myös, että vuorikristallimaljasta juominen suojaa hammassäryltä.

Myös alkuperäisintiaanit, useat afrikkalaiset heimot, antiikin egyptiläiset, aztestit, roomalaiset, skottilaiset ja lukemattomat muut kulttuurit käyttivät vuorikristallia parantamiseen. Lisäksi sitä käytettiin meditaatioon ja henkiseen kehitykseen. Vuorikristallia käytettiin myös uskonnollisina esineinä. Hautajaisriiteissä sen tarkoituksena oli paholaisen karkoittaminen.

Idän kansojen keskuudessa vuorikristalli oli kärsivällisyyden ja täydellisyyden kivi.

VÄRITYS

Väritykseltään vuorikristalli vaihtelee läpinäkyvän kirkkaasta maitomaisen vaaleaan tai juovikkaaseen. Monissa luonnonkristalleissa on vaaleita juovia muuten kirkkaan läpinäkyvässä kivessä.

Koska vuorikristalli on kirkas, se värähtelee kaikissa väreissä ja toimii auringonvaloa taittavana prismana.

ESIINTYMINEN JA KÄYTTÖ

Vuorikristallia löydetään ympäri maailman. Tunnettuja tuottajamaita ovat Brasilia, Madagascar, Yhdysvaltojen Arkansas ja Maine, Intia, Sri Lanka, Kenia ja Alppien vuoristoseutu.

Vuorikristalli on kruunuchakran kivi. Se on myös vahvasti paranemiseen liittyvä kivi ja vahvistaa muiden kivien ja kristallien energiaa.

Vuorikristalli on 15. hääpäivän kivi. Se ei ole minkään kuukauden syntymäkivi, mutta yhdistetään horoskooppimerkeissä oinaaseen, leijonaan ja vesimieheen.

RAAKAKIVET JA HIOTUT VUORIKRISTALLIT

Vuorikristalleja saa sekä hiottuina kivinä että raakakivenä. Luonnossa vuorikristalli esiintyy usein pointterina, eli siinä on selkeä kärki.

VUORIKRISTALLIN VAIKUTUKSET

Vuorikristalli on voimakkaan energian kivi. Se värähtelee sillä aikomuksella, mikä siihen on asetettu esimerkiksi meditaatiossa. Se on samaan aikaan myös kruunuchakran kivi, ja avaa yhteyttä Korkeimpaan.

Vuorikristalli vahvistaa muiden kivien voimaa, ja siksi se on erityisen hyvä kivi työskentelyssä muiden kivien ja kristallien kanssa.

KRUUNUCHAKRA, HENKISYYS

Kun kruunuchakra on tasapainossa, myös energiamme on tasapainossa. Tiedämme paikkamme maailmassa ja näemme asiat sellaisina kuin ne ovat ilman egon väritystä. Osaamme nähdä asiat sellaisina kuin ne ovat, emmekä ota asioita itseemme. Vuorikristalli auttaa tässä kehityksessä.

Vuorikristallin energia auttaa yhdistymään korkeimpaan energiaan. Se avaa mieltä ja sydäntä korkeammalle opastukselle. Vuorikristalli nopeuttaa henkistä kasvua.

Vuorikristalli auttaa kruunuchakran lisäksi myös muita chakroja harmonisoiden ja tasapainottaen niitä.

RUKOUKSEN VAHVISTAMINEN

Vuorikristalli värähtelee sillä energiatasolla, mikä on kenellekin parasta.

Koska vuorikristalli on kirkas, usein jopa läpinäkyvä kivi, se värähtelee kaikissa väreissä. Vuorikristalli onkin helppo ohjelmoida vahvistamaan mitä tahansa positiivista energiaa,  aikomusta tai manifestointia. Tämän vahvistuksen voi tehdä esimerkiksi meditaatiossa tai pitämällä kiveä kädessä ja lausumalla ääneen sen aikomuksen, minkä energiaa kiven haluaa välittävän ja vahvistavan.

Vuorikristalli voi auttaa nopeuttamaan rukousten toteutumista. Kivi pitää yllä siihen ladatun energian, kunnes rukouksen tavoite on ilmiintynyt eli manifestoitunut. Tämä lataus on vahva ja kestää niin pitkään kuin tarpeellista.

Vuorikristalli on erityisen hyödyllinen kivi silloin, jos tuntee olevansa eksyksissä tai ei tiedä mihin suuntaan lähtisi elämässään. Vuorikristalli vahvistaa ja selkeyttää ajatuksia, antaa pitkäjänteisyyttä ja kärsivällisyyttä, ja avaa korkeammalle opastukselle – ja auttaa sitä kautta ulos umpisolmusta.

PARANTAMINEN

Vuorikristalli on voimakas hoitokivi. Se on ns. mestariparantajaopettaja (master healer teacher). Vuorikristalli tasapainottaa ja uudistaa kehoa, henkeä ja mieltä.

Vuorikristalli nopeuttaa kaikenlaista paranemista. Se helpottaa kipua. Sitä käytetään nykypäivänäkin erityisesti palovammojen hoitamiseen. 

Vuorikristalli aktivoi immuunisysteemiä ja tuo tasapainoa fyysiseen kehoon. Se voi auttaa migreeniin, huimaukseen ja matkapahoinvointiin.

Vuorikristalli auttaa aineenvaihdunnassa ja sitä kautta siitä voi olla apua myös painonpudotuksessa.

NEGATIIVISEN ENERGIAN PUHDISTUS JA AURAN SUOJAUS

Vuorikristalli on voimakas negatiivisen energian puhdistaja. Se suojelee ulkoapäin tulevalta negatiiviselta energialta. Vuorikristalli vahvistaa auran sisäpintaa ja rakennetta. Se suojelee auraa ja energiakenttää omalla voimallaan.

Erityisesti vuorikristalli suojelee omalta päänsisäiseltä negatiivisuudelta. Vuorikristalli onkin erinomainen kivi oman sisäisen kritiikin, pelon ja negatiivisuuden poistamiseen.

Vuorikristalli aktivoi sisäisen negatiivisuuden puhdistuksen lisäksi positiivisia tunteita ja ajatuksia, joten se vaikuttaa ikäänkuin kahdella eri tasolla, kahteen eri suuntaan, jolloin vaikutus on vieläkin tehokkaampi.

VUORIKRISTALLI JA KOTI

Vuorikristalli sopii kodin ikkunaan, sillä se on luonnollinen auringonvaloa heijastava prisma. Vuorikristalli jakaa auringon lämmön ja voiman valona tilaan, jossa se sijaitsee.

Vuorikristalli myös neutralisoi haitallista säteilyä, joten sitä voi käyttää tietokoneiden, älypuhelimien ja televisioiden lähettyvillä.

VUORIKRISTALLI JA TYÖELÄMÄ

Koska vuorikristalli poistaa negatiivisuutta, on se hyvä ja toimiva kivi myös työelämässä. Vuorikristallia voi käyttää työpaikalla muuntamaan kritiikkiä ja estämään negatiivisuutta – tulipa negatiivisuus tai kritiikki sitten ulkopuolelta tai oman mielen sisältä.

Vuorikristalli on erityisen hyvä kivi artisteille, stailaajille, muusikoille, luovaa ja taiteellista työtä tekeville, keksijöille, mediassa työskenteleville sekä lääkäreille ja parantajille.

Vuorikristalli sopii työelämään myös siksi, että se selkeyttää ajatuksia ja viestintää. Vuorikristalli antaa myös kärsivällisyyttä, vahvistaa keskittymistä ja auttaa muistamisessa.

VUODENAJAT JA ELEMENTIT

Vuorikristalli on auringon kivi, säteileehän se auringon valoa prismana jakaen sen lämpöä ja energiaa ympärilleen. Vuorikristalli on samaan aikaan myös talven ja jään kivi. Siinä yhdistyy kaksi eri ääripäätä: jää ja auringon energia.

Vuorikristalli on kaikkien elementtien kivi. Siihen yhdistyvät maa, ilma, vesi, tuli ja lisäksi myös eetteri.

VUORIKRISTALLI JA MEDITOINTI

Vuorikristalli on hyvä kivi meditointiin, sillä se auttaa yhdistymään korkeimpaan energiaan.

Vuorikristallin voi laittaa meditaation ajaksi kolmannen silmän päälle. Se auttaa keskittymään ja tyhjentämään mielen juoksevista asioista helpottaen meditaatioon syventymistä. Samalla se antaa tunteen ykseydestä ja yhteydestä Korkeimpaan.

VUORIKRISTALLI JA ENKELIT

Vuorikristalli sopii erinomaisesti työskentelyyn enkelten kanssa.

Vuorikristallin kirkas valoenergia vetää puoleensa enkeleitä. Vuorikristallin energia on lisäksi hyvin puhdasta, ja vahvistaa enkelin säteilemää energiaa. Vuorikristallia voi käyttää myös enkelimeditaatiossa tai enkelin kanssa tehtävässä energiahoidossa.

VUORIKRISTALLI JA JUMALATTARET

Vuorikristalli yhdistetään Latonaan (roomalainen valon jumalatar) sekä Gendenwithaan (Amerikan Irokeesi-intiaanien Aamutähden jumalatar).

Se yhdistetään myös Gaiaan eli kreikkalaiseen Äiti Maan jumalattareen, sekä Kundaliniin, eli hindulaiseen elämänenergian jumalattareen.

VUORIKRISTALLIN PUHDISTAMINEN JA LATAAMINEN

Koska vuorikristalli poimii helposti siihen ladattua energiaa, on se hyvä puhdistaa säännöllisesti. Puhdistaminen varmistaa myös, että kivi toimii aina korkeimmasta valoenergiasta käsin.

VESI: Pidä vuorikristallia lyhyen aikaa juoksevan (luonnon)veden alla. Vahvista samaan aikaan ääneen tai hiljaa mielessäsi, että kivi puhdistuu.

TÄYSIKUU: Aseta vuorikristalli ikkunalaudalle tai ulos täysikuun valoon. Täysikuun valo puhdistaa ja lataa vuorikristallia uudella energialla yön aikana. Puhdistuminen tapahtuu, vaikka yö olisi pilvinen. Teho ei silloin välttämättä tunnu aivan yhtä vahvalta kuin kirkkaalla kuutamolla, mutta puhdistaa silti voimakkaasti.

AURINKO: Vuorikristalli lataa itsensä auringonvalossa. Samalla se lähettää auringon energiaa eteenpäin ympäröivään tilaan. Pienikin hetki auringossa riittää lataaamaan kiven. 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *